lördag 27 januari 2018

Bussresa till anabaptismens rötter

Jag har varit intresserad av anabaptismen i fyrtio år, men jag har aldrig besökt de historiska platserna i Centraleuropa där den anabaptistiska rörelsen föddes. I sommar hoppas jag att det äntligen blir av. Jag ska nämligen vara med och leda en bussresa i de första anabaptisternas fotspår den 10-16 juni 2018. Resan går via Tyskland och Frankrike till Schweiz och vi besöker bland annat för anabaptismen viktiga historiska platser som Strasbourg, Zürich och Schleitheim. Nu hänger det på att vi får tillräckligt många anmälningar för att att resan ska bli av. Resan arrangeras av Exodusresor. Hela programmet och övrig information om resan finner du här: Baptistiska rötter.


















Under de svåra förföljelserna var det många anabaptister som gömde Emmental i Schweiz. En lokal guide tar med oss till de viktigaste platserna.



















Många anabaptister samlades i Strasbourg där friheten var något större än i andra städer. Flera av de mest kända anabaptistiska profilerna tillbringade någon tid i Strasbourg, bland annat Michael Sattler och Pilgram Marpeck. En lokal guide berättar om reformationen i Strasbourg och tar oss med i anabaptisternas fotspår.

Välkommen med på denna spännande resa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar