måndag 7 maj 2018

Ta din längtan på allvar - kom till Gullbrannagården

Häromdagen skrev jag om att människan i grunden är en längtande och älskande varelse och refererade till James K. A. Smiths undervisning i ämnet. Så bra då att Alliansmissionens årskonferens den kommande helgen handlar om just längtan. Ta din längtan på allvar är nämligen konferensens tema och det går förhoppningsvis rakt in i det innersta av vad det är att vara människa.


Svenska Alliansmissionen (SAM) har sin årskonferens på Gullbrannagården under Kristi himmelsfärdshelgen. Pingströrelsen har sitt Nyhem, EFK har sitt Torp och SAM har Gullbrannagården. Det är på Gullbrannagården, en mil söder om Halmstad, som SAM/SAU har sina tre stora evenemang, årskonferensen på Kristi himmelsfärdhelgen, Gullbrannafestivalen i början på juli och det stora tonårslägret i början på augusti. Det är evenemang med lite olika karaktär, men de har flera saker gemensamt; bland annat att det är mycket folk, bra musik, god förkunnelse och starka gudsmöten och viktigast av allt, att Jesus är i centrum. Jag gillar att vara med på alla tre.

 Restaurangen på Gullbrannagården
Skeppet rymmer 1000 personer

Årskonferensen har ett spännande och omväxlande program med gudstjänster, bibelstudier, kvällsmöten, konserter, seminarier, barnkonferens, arabisk fest, missionslopp och mycket mer. Bland talarna finns bland andra Josefine Arenius, Josefin Lennartsson och Niklas Piensoho. Hela programmet kan laddas ner på SAM:s hemsida. Man kan också följa konferensen via närradio och webb-TV.

Under konferensen första dagar pågår SAM:s beslutande ombudsmöte parallellt med övriga aktiviteter. En av de stora frågorna i år handlar om att anta en ny vision för SAM. Nu tar vi sikte mot 2025.

Personligen kommer jag förstås att vara på plats under hela konferensen. Jag har många olika uppgifter under dagarna, men framför allt finns jag till hands för samtal om församlingsplantering, församlingsutveckling, ledarskap, konflikthantering, kallelse, utbildning och annat intressant. Om du kommer till Gullbrannagården får du gärna söka upp mig för en pratstund.

Alla människor bär på en längtan. Vad längtar du efter? Vad vill du med ditt liv?  Varför inte ta en sväng till Gullbrannagården i helgen. Kanske får du svar på din längtan på SAM:s årskonferens.

Ta din längtan på allvar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar