torsdag 28 augusti 2008

Nu blir det fest!

Det är två veckor sen mitt senaste blogginlägg. Det har varit fullt upp med annat och bloggen har fått vila. Den här veckan har vi börjat en ny termin på Mariannelunds folkhögskola och jag har fått ta emot en ny härlig klass med 24 deltagare på terminskursen BibelVäxa. Det är den kurs jag jobbar mest med. Dessutom har vi startat vår nya distanskurs i församlingsplantering, som jag också ansvarar för. Så det är mycket att göra nu och det är fantastiskt spännande.


Dessutom laddar vi för en riktig fest på Råslätt till helgen. Det är nämligen så att vår församling fyller 25 år och vi tänker bjuda på fest för hela Råslätt (5000 pers). Vi var några stycken som flyttade till höghusområdet Råslätt utanför Jönköping 1979-1980 för att starta en kristen gemenskap. Efter ett par år blev vi ett församlingsgrundande arbete och 1983 bildades församlingen officiellt. Vi tog det långa och lite krångliga namnet Råslätts församlingsgemenskap för att markera att vi är både en församling och en gemenskap (i betydelsen att dela livet i vardagen, lite åt kommunitetshållet). Idag har förkortningen RFG blivit etablerad. Vi är nu en församling med runt 100 medlemmar från knappt 15 olika nationaliteter. Vi har kvar gemenskapsprofilen, är baserad i husförsamlingar och har många aktiviteter och projekt. Tyvärr har vi inte fått igång någon fungerande hemsida än, men den är på gång. Församlingen är ansluten till Evangeliska Frikyrkan och Svenska Alliansmissionen.
Om du är i närheten av Råslätt i helgen är du välkommen att fira med oss. På lördagen håller vi igång på torget hela förmiddagen och på Puls arena på eftermiddagen och kvällen. På söndag kl 16 är det jubileumsgudsjänst i Råslättskyrkan på temat: En fest för Jesus!

När vi firade 20 år skrev vi ner vår historia i ett kompendium. Om du vill ha det kan du maila till mig: jonas@mariannelund.nu.

Dagen har skrivit artiklar med anknytning till vår församling några gånger, t.ex om Peter och Ali, Rohiehs väg till Kristus, Martin Ström och OM och om vår pastor Håkan.

1 kommentar:

  1. Hej Jonas,
    Önskar dig och församlingen en jättefin jubileumshelg tillsammans med alla Råslättsbor!
    /Mariette

    SvaraRadera