lördag 30 augusti 2008

Vilken härlig dag! (festen i bilder)

Här kommer några bilder från en härlig och solig dag på Råslätt. Vi samlades i morse och bad om att Guds kärlek och kraft skulle vara märkbar och att Hans närvaro skulle vara tydlig. Vi fick bönesvar! Guds ljus har lyst över Råslätt idag!

Det har varit en fantastisk dag. Det började på förmiddagen på torget framför kyrkan. Vi bjöd alla på gratis kaffe och tårta för att fira församlingens 25-årsdag.Under flera timmar strömmade Råslättsborna dit och det var flera hundra som stannade och fikade. Vår församling har ingen egen kyrka, men vi hyr Råslättskyrkan (till vänster på bilden) när vi har gudstjänster.


Här serveras det tårta. Alla är välkomna! Hela församlingen var engagerad på olika sätt.

Alla församlingsmedlemmar hade dagen till ära sina nydesignade T-shirts med namn och logo på framsidan. På bilden ser man Linn, Johan, Samuel och Joel.


Och på ryggen ser man församlingens DNA (Dynamisk gudsrelation, Nära gemenskap och Apostoliskt uppdrag) i ny tappning: LITE NÄRMARE GUD & VARANDRA.I Råslätts centrum hade vi ett bokbord med filmer och böcker på alla möjliga språk. Martin pratar ivrigt för sina varor.


Och några av oss hjälpte kunderna på Willys att packa sina matkassar. Ett sätt att tjäna människorna på Råslätt.

Håkan Karlsson har varit med i Råslätts församlingsgemenskap sen starten för 25 år sedan och har tjänat som pastor genom alla år. Här blir han intervjuad av Jnytts reporter. Jnytts reportage finns här.


Hela eftermiddagen och kvällen ordnade vi aktiviteter för barn och ungdomar på Puls Arena. Det kom massor med folk i alla åldrar och från många olika nationaliteter. Stämningen var på topp. När tävlingarna var över tände vi grillarna och serverade turkisk kebab i bröd.


Råslätt är en fantastisk plats med med 5000 invånare från världens alla hörn. Här vill vi att Guds rike ska bli synligt genom en mångkulturell församling. Vi är en gemenskap av lärjungar som vill följa Jesus och sprida hans kärlek till dem som vi möter, på Råslätt och i hela världen.

5 kommentarer:

 1. Härligt! Grattis och lycka till nästa 25 år!

  SvaraRadera
 2. Kul, jag som bott i Råslätt en gång i tiden :-)

  mvh Daniel

  SvaraRadera
 3. Grattis, grattis!
  Vi firade själv 25 år sedan förra hösten :)

  SvaraRadera
 4. Tack Jonas för bilderna, jag missade ju lördagen, så det var kul att se!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Va kul att se lite bilder... Vi önskar er allt gott och Guds fortsatta välsignelse under de kommande 25 åren. Hoppas vi ses snart.
  Ulf och Anna

  SvaraRadera