onsdag 16 september 2009

Stuart Murray kommer till Sverige

Det är en stor glädje för mig att berätta att Stuart Murray kommer till Sverige den första veckan i december.


Engelsmannen Stuart Murray är verksam som författare, utbildare och konsult inom bla församlingsplantering, församlingsutveckling och storstadsmission. Han leder organisationen Urban Expression som planterar församlingar i utsatta storstadsområden och har egen erfarenhet av sådant arbete. Stuart är bosatt i Bristol och reser mycket i Storbritannien och övriga världen. Bland de böcker han skrivit kan nämnas Hopp från marginalerna, Church Planting – Laying Foundations, Planting Churches – a Framework for Practitioners, Post-Christendom – Church and Mission in A Strange New World och Church after Christendom.


Stuart leder också det brittiska nätverket The Anabaptist Network och skriver och föreläser även om den historiska anabaptismen och dess betydelse för vår tid. I Sverige kommer Stuart att delta i bland annat följande evenamang.


En träff för det anabaptistiska nätverket i Skandinavien


Datum: 4 dec 2009


Plats: Betel folkhögskola, Bromma, vägbeskrivning finns här.
Detta är det dags för nätverkets första träff. Vi hoppas att många har möjlighet att vara med. Syftet är att lära känna varandra och dra upp riktlinjer för framtiden. Med inspiration från Stuart Murray och The Anabaptist Network ska vi samtala om hur vi går vidare tillsammans i det anabaptistiska nätverket.


Program

11.00 Drop in och mingel. Det är trevligt om alla kommer tidigt.
12.00 Lunch på Betel (60 kr)
13.00 Presentation och introduktion
13.15 Föreläsning Stuart Murray: Berättelsen om Anabaptist Network i Storbritannien. Stuart ger inspiration, utmaning och praktiska råd.
14.00 Samtal
14.30 Fika
15.00 Föreläsning Stuart Murray: Vad kan Anabaptismen bidra med till kyrkan och världen i vår tid? Lärdomar från England.
16.00 Samtal
17.00 Avslutning


Anmälan senast den 29/11 till Jonas Melin, jonas@mariannelund.nu eller 070-6929818 .
Vi behöver veta hur många som ska äta lunch. Anmäl också om ni har speciella önskemål när det gäller maten. Vi äter på Betel, som tar hem maten via catering. Vi vill förstås gärna ha anmälningarna så tidigt som möjligt.


Alla är välkomna!


Vi som jobbat med att förbereda träffen är Jonas Melin, Harry Månsus och Mattias Neve.


En konferens om församlingsplantering på Kår 393 i Stockholm

Tema: Nya församlingar för en ny tid - hopp från marginalerna

Program och information om konferensen finns här.

1 kommentar:

  1. När är avslutningen slut ungefär? Måste veta när man ska beställa tåget tillbaka.

    SvaraRadera