fredag 17 augusti 2012

Radikalt lärjungaskap i ett efterkristet samhälleStuart Murray, författaren till boken Radikalt lärjungaskap, kommer till Sverige i höst. Han ska bland annat medverka på en konferens i Linköping den 23-25 november. Konferensen kommer att ha temat Radikalt lärjungaskap i ett efterkristet samhälle och Stuart Murray kommer att tala om några av de ämnen han behandlar i boken (programmet finns här). Tyngdpunkten blir på lördagen, men det är program även på fredagskvällen och söndagen.

Stuart Murray kommer från England och har en tjänst som sträcker sig över hela världen. Hans ämnesområden är framför allt lärjungaskap, kyrkan i efterkristendomstiden, församlinglingsplantering och anabaptismen. Han har skrivit ett femtontal böcker och leder både The Anabaptist Network och Urban Expression, som arbetar med kreativ församlingplantering i utsatta storstadsområden (finns numera även i Sverige).

Konferensen arrangeras av det tre Linköpingsförsamlingarna Ryttargårdskyrkan, Johanneskyrkan och Baptistkyrkan i samarbete med Nätverket Anabaptist och förlaget Evangelie.

Information om konferensen kommer fortlöpande på anabaptist.nu. Jag hoppas att du bokar in dessa dagar redan nu och ser fram emot en mycket givande och utmanande konferens. Jesus kallar oss till ett radikalt lärjungaskap!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar