fredag 22 februari 2008

Barnabas - en förebild

I Apostlagärningarna berättas om Barnabas. Han är en person som spelar en viktig roll i den tidiga församlingens historia, men han hamnar lite i skuggan av Petrus och Paulus. Men Barnabas är en person som inspirerar och utmanar och därför tar jag honom som min förebild när jag nu startar en blogg om kristen tro, lärjungaskap, församlingsgemenskap och mission. Barnabas var en som uppmuntrade andra och var beredd att ge dem en andra chans (Apg 9:26-27, 15:37-39), "han var en god man, fylld av helig Ande och tro" (Apg 11:24) och han fungerade både som profet och lärare i församlingen i Antiokia (Apg 13:1, 15:35), och som apostel när han reste ut och planterade församlingar tillsammans med Paulus.

På Barnabasbloggen vill jag delta i samtalet om den kristna tron och vad det innebär att följa Jesus idag. Mitt största intresse kommer att vara församlingen och dess uppdrag i världen. Jag vill dela mina tankar om hur församlingen ska fungera i vår tid och hur den ska lyckas med sitt uppdrag.
Jag hoppas att några vill läsa det jag skriver och kanske delta i samtalet.

2 kommentarer:

  1. I vår tid behöver vi verkligen förebilder, goda sådana. Vad roligt att du Jonas vill inspirera oss andra med den kunskap du fått. Du är en fantastisk bibellärare och själv en god förebild, som jag är tacksam för. / Ulli

    SvaraRadera
  2. Hej Jonas!
    Nu har jag surfat runt en del på din blogg, men det finns ännu mycket att utforska...
    Tack för intressanta och lärorika tankar/undervisning!

    SvaraRadera