onsdag 5 maj 2010

Stockholm 2020 inspirerar nya församlingar


Den gångna helgen var det Stockholm 2020. En konferens om församlingsplantering med fokus på Stockholm. Deltagarantalet var inte så stort. Enligt Dagen var det ca 70 deltagare, alltså ungefär lika många som pionjärkonferensen med Stuart Murray i december. Sådana här konferenser brukar inte samla så många. Inte ens de stora ekumeniska pionjärkonferenserna brukar ha fler än 100 deltagare. Nästa sådan är Pionjär 10 i Göteborg den 15-17 oktober.

Trots att dessa konferenser inte är stora är de mycket betydelsefulla. Det är viktigt att samla församlingsplanterare, bygga nätverk, inspirera och utrusta. Med små steg växer det fram en missionsrörelse i Sverige och tillsammans kan vi vända den negativa trenden och få se Guds rike utbredas i vårt land. Idag är det ganska många nya församlingar på gång och nya nätverk håller på att växa fram. Samarbete över samfundsgränserna är självklart för de flesta som håller på med församlingsplantering. Det är Guds rike och missionsuppdraget som är i fokus.

En viktig pusselbit i denna växande missionsrörelse är den distansutbildning i församlingsplantering vi erbjuder på Mariannelunds folkhögskola. Den riktar sig till dig som på något sätt är engagerad i församlingsplantering och känner att du behöver mer kunskap och praktiska verktyg för att lyckas med uppgiften. Information om utbildningen finns här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar