söndag 8 augusti 2010

30 Dagar i bön för muslimvärlden
På onsdag inleds Ramadan, muslimernas fastemånad. Samma dag inleds en 30-dagars förbön för världens muslimer. Jag hoppas att även du vill vara med och be. Det tänker i alla fall jag göra. Till hjälp har jag det lilla häftet 30 Dagar i 2010 i bön för muslimvärlden. Det ger mycket god information om Islam och muslimska folkgrupper och innehåller en bönekalender med böneämnen för varje dag under Ramadan. Häftet kostar 20 kronor och kan beställas från Operation Mission. Bönekampanjen är internationell och i Sverige stöds den av Evangeliska Frikyrkan, Open Doors, UMU och OM. Man kan också följa bönekampanjen på dess internationella hemsida. Så här skriver OM Sveriges ledare Martin Ström på sin blogg:

Upprop förbön!

Nedräkning pågår! Onsdagen den 11 augusti startar 30 dagars global förbön för muslimer i samband med att muslimernas fastemånad Ramadan börjar. Det som började med ett litet bönemöte 1992 har med årens lopp vuxit till en bönerörelse som engagerar miljoner kristna världen över. Vi ber FÖR muslimer - inte emot! Vi ber på olika sätt att ljuset från Jesus Kristus ska nå fram till muslimer världen över. Vi ber att evangeliets transformerande kraft ska påverka samhällsutvecklingen runt om i världen. För oss i OM teamet utgör böneguiden en självklar inspiration vid vår dagliga morgonbön kl. 09:30. I år utger vi böneguiden översatt till svenska tillsammans med flera andra organisationer samt EFK. Du kan beställa den från oss här för endast 20 spänn eller följa med på hemsidan www.30-days.net

Varför ska vi be för muslimer?

För att varje muslim är innerligt älskad av Gud. Jesu död på korset är en försonande kärleksförklaring till ALLA människor i ALLA folkgrupper. I varje muslimsk folkgrupp finns avtryck av skaparens godhet och kreativitet. I deras olika språk, matkultur, attityder och vardagsliv. Precis som i vår kultur och sammanhang finns där också tydliga spår av vår trasighet och vår uppror mot Gud och det som främjar verkligt liv. Här delar vi alla det djupa behov av evangeliet som är Guds kraft till frälsning för var och en som tror. Låt oss därför be... och söka djupare relation med muslimer som finns både omkring oss och längre bort.

Nyhetssändningarna igår lördag kablade ut nyheten om att en läkargrupp på 10 personer skjutits till döds i Afganistan. De arbetade för International Assistance Mission och motivet för dådet är fortfarande oklart. En oerhört tragisk händelse där människor återigen bragts om livet som inget annat önskade än att få vara en utsträckt, läkande hand för människor i nöd. Måtte händelsen ge ytterligare djup i förbön som andas: - HERRE FÖRBARMA DIG!

Martin Ström

Dagen rapporterar om dödsskjutningarna i Afganistan här och här. Uppdatering den 9/8 här. Uppdatering i Dagen den 10/8 här.

Här finns en artikel om att sprida Guds ord till muslimer i Sverige. Den 11/8 skriver Dagen om bönekampanjen.

1 kommentar: