tisdag 31 augusti 2010

Bibelundervisning på nätet

För den som vill lära känna Gud är Bibeln en nödvändig bok. Bibeln är Guds ord och han talar genom den. Därför är det betydelsefullt med en god bibelkunskap. Tyvärr är detta ofta en bristvara bland kristna i vårt land. Rom 10:17 heter en ny sajt där man kan ladda ner och lyssna på god bibelundervisning.

Sajten har fått sitt namn från den vers i Romarbrevet där Paulus talar om förkunnelsens betydelse: "så bygger tron på förkunnelsen och förkunnelsen på Kristi ord" (Rom 10:17).

Så här presenteras sajten: "Målet med sajten är att sprida god bibelundervisning. Vi utgår från Lausannedeklarationen i våra värderingar. Varje talare svarar själv för sin undervisning, men vi har valt materialet för att vi anser att det avspeglar vår grundsyn."

Bakom sajten står några privatpersoner i Göteborg och predikningarna ges ut i samarbete med förkunnarna. Nu i starten har man främst lagt ut predikningar där Roland Hellsten går igenom Bibeln bok för bok. Att lyssna på hans undervisning kan vara ett bra sätt att lära sig mer om Guds ord.

1 kommentar:

  1. En annan sajt med bibelundervisning finns här: http://www.bibelstudium.org/

    SvaraRadera