torsdag 7 maj 2015

Lyssna till Alan Hirsch, Kairos Conferenz 2015

Eurochurch.net är en plattform för mission och församlingsplantering i efterkristendomstidens Europa. I april i år hade man en konferens för europeiska ledare. Nu ligger en del av föreläsningarna ute på nätet här: Kairos Conferenz 2015. Jag vill särskilt rekommendera två av dem.

Martin Robinson var den första talaren på konferensen. Han gjorde en mycket intressant introduktion till kyrkans situation i Europa och talade om Leslie Newbigins bidrag till det missionella tänkandet.Alan Hirsch gjorde ett mycket intressant framträdande på 45 minuter. Han talade om två frågor som är grundläggande för den kristna trons framtid i Europa. Vad är evangeliet och vad är kyrkan? Alan Hirsch är utan tvekan en av de viktigaste idelogerna i den missionella rörelsen och den här föreläsningen är viktig för dem som vill nå Europa med evangeliet på 2000-talet. Den rekommenderas.

Här ges ett tre minuters smakprov på konferensens olika talare.Det var tydligen någon från Sverige med på konferensen, men jag vet inte vem. Någon annan som vet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar