fredag 21 mars 2008

Varför dog Jesus?

Så är det då långfredagen 2008 och vi tänker lite extra på Jesu död på korset. Han dog för min skull och för din skull. Han tog våra synder på sig, så att vi kan få förlåtelse. Han betalade priset för att köpa oss fria från allt som binder och förslavar oss. Han besegrade djävulen och all ondska. Han försonade oss med Gud och med varandra. Han bröt ner fiendskapen. På korset visar Jesus vad kärlek är och kallar oss att ge våra liv i kärlek.
Korset är i centrum i den kristna tron och i det kristna livet.
Tänk på det idag, långfredagen 2008!

"Men jag vill aldrig någonsin berömma mig av annat än vår herre Jesu Kristi kors, genom vilken världen är korsfäst och död för mig och jag för världen."
Paulus i Gal 6:14

"Genom att Jesus gav sitt liv för oss har vi lärt känna kärleken. Också vi är skyldiga att ge vårt liv för bröderna."
Johannes i 1 Joh 3:16

"Detta är kärleken: inte att vi har älskat Gud utan att han har älskat oss och sänt sin son som försoningsoffer för våra synder. Mina kära, om Gud har älskat oss så, måste också vi älska varandra."
Johannes i 1 Joh 4:10-11

"Kristus själv dog ju för era synder, en gång för alla. Rättfärdig dog han för er orättfärdiga för att leda er till Gud."
Petrus i 1 Petr 3:18

2 kommentarer:

  1. Jag håller med dig i det du skriver, men jag tycker att det är intressant att du inte nämner uppståndelsen.

    I vår kristna tradition så är det ett stort fokus på långfredagen och jesu död och lidande. "Jesus kom för att dö" Segerna vanns på korset och det är helt sant och Bibliskt

    Med det är intressant att första kristna främt firade Jesu uppståndelse, söndagen blev dagen i veckan då kristna samlades för att fira uppståndelsen. Det var genom att Jesus uppstod från de döda som den slutgiltiga segern vanns. Gud bevisade sin makt när han uppväckte Jesus.

    SvaraRadera
  2. Jag håller med dig Samuel. Anledningen att jag inte nämnde uppståndelsen var att jag bara ville skriva några långfredagstankar om varför Jesus dog. Tack för påminnelsen!

    SvaraRadera