söndag 26 februari 2012

Två dödshotade pastorer

I dessa dagar följer vi dramatiken runt två utsatta pastorer. De är båda två utsatta för dödshot och vi bör lyfta upp dem inför Herren i våra böner. 

Den ena är 34-årige iranske pastorn Yousef Nardarkhani. Han sitter fängslad sen 2009 och är dödsdömd. Han väntar ännu på att domen ska verkställas, och så länga han fortfarande lever finns det hopp. Kristna i världen ber och agerar för att påverka det som sker. Björn Olav Hansen skriver att Yousef har fått 5000 personliga brev med stöd och uppmuntran från hela världen. Dagen berättar om detta här. Be också för hans fru och två söner, 7 och 9 år gamla. 


Den andra dödshotade pastorn är Jean Kabuidibuidi från Kongo. Han leder en kongolesisk församling i Stockholm och trots omfattande protester har han med tvång utvisats till Kongo under den gångna veckan. Jean är en frimodig regimkritiker och han tillfångatogs när han kom till Kongo. Inatt fritogs han under dramatiska former. Man kan följa dramatiken runt Jean Kabuidibuidi hos flera svenska bloggare; bl.a. Stefan Swärd, Jonas Bergström och Josefin Arenius

Josefin Arenius har också skrivit en mycket informativ text om bakgrunden till utvisningen av pastor Jean. Den finns här och kan användas för som ett upprop till förbön idag. Dagen skriver om fallet här och här. Håkan Arenius kommenterar det på ledarbloggen.

Låt oss be för både Yousef och Jean. Må Herren beskydda och bevara dem och använda dem som sina vittnen idag! 


Uppdatering 28/2: Idag skriver Dagen om båda dessa dödshotade pastorer. Läs mer om hur läget är för dem och fortsätt att be. Vi vet att Gud hör bön!
Pastor hotas av snar avrättning
Pastor Jean utvisad till hemlandet DR Kongo
Jaktlunds blogg
Ledarbloggen

2 kommentarer:

 1. Lennart Jacobson28 februari 2012 09:16

  Skandal! Skandal! Skandal!

  Skandal att han utvisas!
  Skandal att myndigheterna saknar empati!
  Skandal att politikerna inte bryr sig!

  SvaraRadera
 2. Mycket bra att du uppmärksammar det här, Jonas. Själv håller jag ständigt uppdaterad genom tidskrifen, Open doors. Antar att du länner till den?

  SvaraRadera