fredag 15 mars 2013

M4 - fokus på mission

Jag sitter i ett klassrum på Liljeholmens folkhögskola. Vi har just kört igång den andra modulen i M4-utbildningen för församlingsplanterande team. Teamen sitter vid borden och jobbar. De ska beskriva sin nusituation: styrkor, svagheter, möjligheter och hot. Sen blir det presentation och förbön för ett team i taget.

Den här modulen har fokus på missionsuppdraget. Hur ska vi nå nya människor? Det handlar om att gå ut från vår bekvämlighetszon, bygga relationer och dela evangeliet när vi får möjlighet.

Alla förläsningarna i M4 finns på svenska i bokform. Den första boken heter M4 - Master & Mission och kan beställas för 200 kr här. Den andra delen heter M4 - Multiplication & Movement och kommer någon gång i sommar. Det här är en fantastiskt bra och användbar bok om församlingsplantering. Den tar teamet genom hela processen från dröm till verklighet och inneåller även många uppgifter och teamövningar. Man kan läsa boken på egen hand eller med sitt team, men allra bäst fungerar det när man går M4-utbildningen tillsammans som team och även får coachning och fyra träffar då man får möta andra team. Mer information om M4 finns här.

Ett par röster om M4-boken:

"Jag önskar att jag hade haft tillgång till M4-konceptet när vi startade Korskyrkan i Luleå. Det är ett praktiskt verktyg som går igenom de viktigaste områdena för att lyckas med en församlingsplantering. Jag rekommenderar det varmt till alla som drömmer om att starta en ny församlingsgemenskap."
Richard Hultmar, Luleå

"Med sin förankring i missionsbefallningen och sitt tydliga fokus på att utrusta församlingsplanteringsteam att bli effektiva i sin kallelse är M4 en enastående resurs. Boken är tydlig, utmanande och ger redskap för att ta den dröm och vision som Gud gett och göra den till verklighet. Läs och börja ta de första stegen på ditt livs häftigaste äventyr - att bli en församlingsplanterare!"
Peter Svanberg, Öland

Nästa omgång av M4 kör igång på höstterminen 2013. Den första modulen är den 4-5 oktober.

En av dem som är handledare i M4 är Marcus Fritsch. Han leder församlingsplanteringen H2O i Angered i Göteborg. Den här veckan publicerar han tre korta intervjufilmer på Pionjärbloggen. Det är några svenska pionjärer som svarar på frågor. Marcus har klippt ihop deras svar och många intressanta synpunkter kommer fram. De två första filmerna finns här. Nu presenterar jag den tredje filmen. Den handlar om hur man gör när man planterar en ny församling.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar