torsdag 14 mars 2013

Varför behövs nya församlingar?

Om en liten stund ska jag åka till Liljeholmens folkhögskola. Det är dags för den andra modulen av den nya M4-utbildningen för församlingsplanterande team. Jag är med för att lära mig om hur utbildningen fungerar, eftersom vi vill använda den i framtiden inom SAM. M4 har sina rötter i Norge och det här är första gången den körs i Sverige. Det är ett samarbete mellan EFS, Evangeliska Frikyrkan, Gemensam Framtid, Frälsningsarmén och Svenska Alliansmissionen. Imorgon vid lunch kommer de sex teamen som går utbildningen just nu. Fram till dess är det ledningsgrupp och handledare som möts, tillsammans med representanter från Norge. Man kan läsa mer om M4 här. Nästa omgång av M4 planeras starta till hösten 2013.

En av dem som är handledare i M4 är Marcus Fritsch. Han leder församlingsplanteringen H2O i Angered i Göteborg. Den här veckan publicerar han tre korta intervjufilmer på Pionjärbloggen. Det är några svenska pionjärer som svarar på frågor. Marcus har klippt ihop deras svar och många intressanta synpunkter kommer fram.

Den första filmen handlar om varför det behövs nya församlingar.Den andra filmen handlar om ifall det är möjligt att plantera nya församlingar i ett samhälle som är trött på kyrkan.Den tredje filmen kommer imorgon (här).

Vad tycker du?

3 kommentarer:

 1. Vad jag tycker?

  Jag tycker att anabaptism inte har något som helst att erbjuda människor som söker Gud. Ni är utdöende. Ni saknar skönhet och mysticism. Ni gör bibelläsning till ett skämt.

  SvaraRadera
 2. Jonas, jag ber om ursäkt för min elaka kommentar ovan. Det var dumt sagt.

  SvaraRadera
 3. Tack Tubbo. Ursäkten är accepterad.

  SvaraRadera