onsdag 19 november 2008

Pingströrelsen och församlingsplantering

Det är mycket resande just nu. Idag har jag varit i Stockholm och för första gången deltagit i ett möte med Pingströrelsens nationella ledningsgrupp för församlingsplantering. Jag har blivit invald i den gruppen i egenskap av utbildare. Jag leder ju en distansutbildning i församlingsplantering. Det har varit en inspirerande dag och jag känner att jag har något att bidra med, både som församlingsplanterare och som pedagog.


Det har ju gått lite trögt för Pingströrelsen att komma igång med församlingsplantering och fortfarande är det ganska spretigt och inte alltid så strategiskt som jag skulle önska. Men nu är det mycket positivt på gång. Regionala ledningsgrupper har bildats i olika delar av landet och där detta skett formas strategier för framtiden. Församlingar blir moderförsamlingar och startar pionjärprojekt från Skurup i söder till Töre i norr. Just nu är det ett tiotal nyplanteringar på gång runtom i landet bara inom Pingst (och då har vi nog inte koll på allt). Inom några regioner finns det ännu inga ledningsgrupper men vi jobbar på för att de ska formas inom kort. Förhoppningsvis kan även Pingst Nationellt centralt gå in och ge ett mer aktivt stöd till församlingsplantering. Det skulle verkligen behövas. Det behövs många nya församlingar i Sverige om alla som bor här ska få en chans att lära känna Jesus Kristus.


Men det är klart. Det räcker inte att starta nya församlingar. Det måste vara rätt sorts församlingar. Det måste vara gemenskaper där man följer Kristus, delar livet med varandra på ett konkret och praktiskt sätt och satsar helhjärtat för att nå ut och tjäna samhället i ord och handling. Vårt uppdrag är att göra lärjungar, döpa dem och lära dem att hålla alla de bud Jesus har gett oss. Det är det det handlar om, varken mer eller mindre. Jag hoppas du vill vara med och förverkliga det uppdraget. Är du beredd att satsa?

1 kommentar:

  1. Lycka till mer ert arbete. Jag tror att många församlingar skulle få så mycket tillbaka om de vågade plocka upp visionen om att grunda nya församlingar i sitt närområde eller längre bort.

    SvaraRadera