söndag 11 januari 2009

Kärrtorp kallar; Vem vill gå?

Det är uppmuntrande att Dagen uppmärkammar församlingsplanteringen i Stockholmsförorten Kärrtorp med två artiklar i fredagens tidning. I Kyrkan i Kärrtorp är ett kafé intervjuas Jan-Erik Josefsson och Sven-Henrik Andreasson om hur arbetet startade för några år sedan och hur det har utvecklats. I artikeln Vi vill hitta mer tid för människor omkring oss får vi möta David Åhlen som är engagerad i kaféet och lever i en kommunitet i det närbelägna Bagarmossen.


Församlingsplanteringen i Kärrtorp och kommuniteten i Bagarmossen är två spännande exempel på nya sätt att vara kyrka i vår tid. Vår församling på Råslätt har en nära relation till Kärrtorp bland annat genom att Sven-Henrik och Evelina har bott flera år på Råslätt och varit med i församlingen. Vi är glada att vi har fått sända iväg dem och att de har dragit vidare till nya uppgifter i Guds rike. Jag vet att Kärrtorpsteamet inte är stort och att det finns plats för fler. Så om Gud lägger Kärrtorp på ditt hjärta och du är beredd att flytta dit och satsa, tycker jag att du ska kontakta teamet där. Det kanske är ditt livs stora utmaning!

Själv planerar jag att besöka Kärrtorp i februari, när jag åker till Stockholm för att vara med i samtalshelgen för kristna kommuniteter. Det ska bli roligt.

1 kommentar: