fredag 30 april 2010

Radikal tro inspirerad av anabaptismen


Den här helgen är jag på skolan i Mariannelund. Jag har jour, vilket betyder att jag ska finnas till hands på skolan vid vissa tider och tillgänglig på telefon i övrigt. För mig funkar det bäst att vara kvar på skolan hela helgen. Jag passar på att jobba. Jag har mycket att förbereda. Det är undervisning i Galaterbrevet hemma i församlingen, Två föreläsningar om gudsbilden och krigen i GT på vårat församlingsläger och en kurs i konflikthantering som jag håller på att forma.

Jag håller också på att läsa Stuart Murrays nya bok The Naked Anabaptist - The Bare Essentials of a Radical Faith. Det är en fantastiskt bra bok som lyfter fram vad anabaptismen kan bidra med till kyrkan i vår tid. Anabaptismen kan hjälpa oss att följa Jesus på ett trovärdigt sätt. Stuart Murray försöker presentera en avskalad anabaptism och boken bygger på de kärnvärderingar (Core Convictions) som man har i The Anabaptist Network i Storbritannien. Även det skandinaviska nätverket använder dessa (det har jag skrivit om här).

The Naked Anabaptist lämpar sig mycket väl som studiebok för den som är intresserad av radikal Jesusefterföljelse i vår tid. Den är mycket lämplig att studera tillsammans i en husförsamling eller studiecirkel. Jag hoppas på att det ska starta studiegrupper kring boken runtom i Sverige och på nätet. Jag kommer att inbjuda till en lokal grupp i Jönköpingsområdet och en nätbaserad studiecirkel via Bilda online. Maila till mig om du är intresserad av att vara med. Min adress är jonas@mariannelund.nu. Boken kostar drygt 100 kr och finns att köpa via svenska hemsidor som bokus och adlibris.

Länkar i Dagen 1,2,3

3 kommentarer:

  1. Vad exakt innebär den nätbaserade studiecirkeln?

    SvaraRadera
  2. Jag kommer snart att skicka ut information om det.

    SvaraRadera
  3. Hej Jonas! Det lät intressant med en Jönköpingsbaserad grupp, skulle gärna vilja höra lite mer om vad det kommer att innebära. Du kan nå mig på samuel214@hotmail.com

    SvaraRadera