torsdag 14 oktober 2010

Pionjär 10 i Göteborg

Imorgon börjar Pionjär 10 i Fiskebäckskyrkan i södra Göteborg. Jag ska vara med på hela konferensen. Det ska bli mycket intressant. Det är en strategiskt viktig konferens när det gäller missionsarbetet i Sverige. Konferensen arrangeras av det Församlingsgrundande Nätverket i Sverige där följande samfund ingår: Alliansmissionen, EFS, EFK, Missionskyrkan, Pingst, Baptistsamfundet, Frälsningsarmén, Metodistkyrkan, Adventistsamfundet och Vineyard.

Jag tror att det är viktigt att mötas och dela vad Gud gör i vårt land. Bland deltagarna finns både församlingsplanterare och samfundsledare, och de kommer från hela landet. Programmet ser ut att vara omväxlande och spännande. Det är många olika personer som medverkar och huvudtalare är Dietrich Schindler från Tyskland. Han är församlingsgrundare och Director of Church Planting för Bund Freier Evangelischer Gemeinden i Tyskland. Han har tillsammans med sin fru planterat fem nya församlingar i Tyskland och är en modern apostel väl förankrad i livet. Med en ärlig och jordnära framtoning lyfter han upp behovet av ett förändrat fokus - Jesus hade fokus på skörden. Han delar också med sig av sin kyrkas vision om att plantera 100 nya församlingar på 10 år.

Konferensens vision är en rörelse av nya missionella församlingar i ett nytt Sverige: "Varje människa i vårt land ska ha en levande församling i sin närhet". Det är en vision som jag delar och vill vara med att förverkliga. Jag ska medverka på ett av konferensens seminarier för att presentera vår distansutbildning i församlingsplantering. Jag hoppas att det blir lyckat.

Jag återkommer med rapporter från konferensen. Dagen ger en presentation av den här och bjuder dessutom på en lång lista med nya församlingar i Sverige. Uppmuntrande!

1 kommentar:

  1. Tycker att det är utmärkt att man äntligen tar influenser från vår egen världsdel, och inte alltid från de engelsktalande delarna.
    Mycket spännande sker i bl a Tyskland. Även pingströrelsen (BFP) har församlingsplantering på sin agenda och flera lyckade exempel. Det kan påpekas att BFP växte med ca 10 % (2008).

    SvaraRadera