söndag 16 januari 2011

BibelOmvärld - ny kurs i Mariannelund

Jag sitter på tåget hem från Stockholm. Konferensen med Michael Frost har gett många tankar. Igår kväll talade han om att vi som kristna i västerlandet lever i exil och att judarnas erfarenhet av exilen i Babylon kan ge oss vägledning för hur vi ska överleva och växa i den efterkristna kulturen. Budskapet var en sammanfattning av hans bok Exiles.

Jag gillar verkligen Frosts undervisning om Guds rike. Här följer några glimtar. Mission är att göra människor medvetna om att Gud regerar. Vi gör detta både genom att berätta om det och genom att demonstrera det i våra handlingar. Den kristna gemenskapen ska redan nu leva ut det kommande riket: kärlek, rättvisa, fred, ansvar för skapelsen mm. Vi ska vara en försmak. På samma sätt som en trailer ska locka människor att vilja se hela filmen, ska församlingen locka människor att vilja vara med i det kommande gudsriket. Vi är gudsrikets trailer.

Jag tänker på hur nära detta ligger det vi tänkt med den nya kursen på Mariannelunds folkhögskola. Till hösten startar vi den nya bibelterminen BibelOmvärld. Den handlar om visionen för Guds rike, och om att leva ut Guds rike här och nu. Den handlar om en helhetssyn på mission och om en missionell kyrka, som både leder människor till tro och arbetar för fred, som både står upp för rättvisa och ber för helande, som både predikar evangeliet och lever ut det på ett trovärdigt sätt. Det är detta vi vill bidra till genom BibelOmvärld och det var detta Michael Frost talade om på helgens konferens i Stokholm.

Du kan lyssna till konferensens undervisning här.

Kanske är BibelOmvärld en kurs för dig.

3 kommentarer:

 1. Låter som en riktigt bra kurs! Kul!

  SvaraRadera
 2. Jag önskar dig och din familj Guds rika välsignelse,och hälsar med
  Psalm 115 vers 15
  Jesaja 55 vers 5
  Lukas 12 vers 12
  Romarbrevet 8 vers 1 och vers 32
  Uppenbarelseboken 3 vers 8
  Hälsningar
  Jan Samuel från Norge.

  SvaraRadera
 3. Hej Jan Samuel! Tack för hälsningen. Jag önskar dig nåd och fred!

  SvaraRadera