fredag 1 april 2011

Kom som du ärI tisdags var det en konferens om församlingsplantering i Stockholm. Den här gången var det Nätverket Stockholm 2020 som stod som arrangör och enligt Dagens artikel var det 120 deltagare. Huvudtalare på konferensen var John Burke från Gateway Church i Austin, USA. Tyvärr kunde jag inte vara med den här gången. Det är tätt mellan konferenserna om församlingsplantering numera och man kan inte vara med på alla. För mig som jobbar som lärare är det särskilt svårt att komma ifrån på vardagar. Jag måste ju först och främst ta hand om mina lektioner.

Bra att Dagen ger lite glimtar från undervisningen. Det verkar som Burke och hans medarbetare hade mycket klokt att säga. Jag uppskattar Burkes betoning på nåden och budskapet "Kom som du är". Det är ju också titeln på hans bok som kommit ut på svenska: Kom som du är - inga perfekta människor är tillåtna. Det är nåden som kan förvandla människors liv!

Det är uppmuntrande att det nu tas många olika initiativ till församlingsplantering i Sverige och att det ordnas konferenser på olika platser. Fredagen den 27 maj arrangerar ALTutbildning ett seminarium med Steve Addison, författare till den fantastiska lilla boken Movements that change the world. Seminariet äger rum på Hyllie Parks folkhögskola i Malmö, men kan också följas på videolänk i Göteborg, Stockholm och Jönköping. Det är en liten demonstration av hur den nya pastorsutbildningen kommer att fungera, med lärcentra i fyra olika städer. Mer information om seminariet finns här.


Mariannelunds folkhögskola erbjuder vi en distansutbildning i församlingsplantering på deltid. Den utrustar dig för att delta som ledare eller medarbetare i en församlingsplantering. Mer information om distansutbildningen finner du här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar