måndag 1 augusti 2011

Församlingsplanteringens ABC


Mariannelunds folkhögskola satsar på församlingsplantering. Vi erbjuder fyra kortkurser under det kommande läsåret. Varje kurs är på två dagar och tillsammans ger de en utmärkt grund för den som vill vara med och plantera nya församlingar. Den första kursen är den 2-3 september och har temat Församlingsplanteringens ABC. Du är välkommen att vara med.

Sverige är ett missionsfält. Många människor i vårt land har inte någon kristen gemenskap i sin närhet. Därför behövs det nya församlingar på många olika platser i Sverige. Om du vill vara med att starta och bygga upp nya församlingar eller ”omplantera” gamla församlingar så är detta tvådagarskurser för dig. Även du som bara är intresserad av lära dig mer om ämnet är välkommen att delta. Kurserna är fristående och fungerar bra var för sig. De ingår också i distansutbildningen i församlingsplantering på Mariannelunds folkhögskola.

Här presenteras lite information om de fyra kurserna. Följ länkarna om du vill veta mer.


Datum: 2-3 september 2011

Ämnen: Att förstå vår tid och vår kultur, Den bibliska grunden för församlingsplantering, Olika modeller för församlingsplantering, Att vara pionjär – kvalifikationer för församlingsplanterare, Naturlig församlingsplantering – en grundmodell för strategiskt tänkande.


Datum: 21-22 oktober 2011

En församling måste byggas inifrån och ut. Det är det inre livet med Gud och gemenskapen med varandra som är förutsättningen för en levande och växande församling. Den här kursen handlar om hur man bygger församlingen inifrån med kärlek till Gud och människor.


Datum: 27-28 januari 2012

Den här kortkursen handlar om att leda tillsammans i team och om att hantera konflikter i församlingsplantering och församlingsbygge. Det är en kompetens som alla ledare behöver. Vi tar upp bibliska modeller för konflikthantering och ger praktiska metoder.


Datum: 23-24 mars 2012

Den här kortkursen handlar om funktionella strukturer i en växande församling. En kropp behöver ett skelett och en församling behöver strukturer. Det handlar bland annat om hur man formar medlemskap, ledarskap och beslutsfattande, samlingar och gudstjänster och verksamhet.

Kurserna börjar med lunch på fredagen kl 12, och slutar på lördagen kl 16.

Dagen 1, 2, 3, 4, 5, 6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar