tisdag 16 augusti 2011

Guds rike bryter fram


Frizon handlade om fred och på helandeskolan i Malmö handlade det om helande. Både fred och helande hör hemma i Guds rike. När Gud regerar helt och fullt och när Guds vilja sker fullkomligt då finns inte längre några sjukdomar och inte heller några krig eller trasiga relationer. Vi väntar på den dagen då Guds rike ska komma med all sin kraft.

Men redan nu är Guds rike här mitt ibland oss och vi kan få del av dess välsignelser. Bland dessa välsignelser finns både helande och fred. Redan nu kan vi få uppleva helande till kropp och själ som en försmak på den kommande uppståndelsen. Det blir inte fullkomligt här och nu, men det kan ske på riktigt. Jesus helar sjuka och driver ut onda andar som ett tecken på att Guds rike har kommit: "Men om det är med Guds finger jag driver ut demonerna, då har Guds rike nått er" (Luk 11:20). Det gör han även idag.

Redan nu kan vi få uppleva frid och fred (shalom) med Gud, i familjer och församlingar, mellan människor, folk och nationer. Saliga är de som håller fred och skapar fred, sa Jesus (Matt 5:9). "Blessed are the peacemakers" översätter NIV. Shalom är ett viktigt kännetecken på Guds rike. "Ty Guds rike är inte mat och dryck utan rättfärdighet och fred/frid och glädje i den helige Ande", skriver Paulus i Rom 14:17.

Det är lätt att vi blir ensidiga. Jag drömmer om församlingar och kristna konferenser och festivaler som predikar och lever ut Guds rike i dess helhet. Jag hoppas på en Jesusrörelse i vårt land där det både finns helande för trasiga och sjuka människor och fredsarbete för hela relationer i en trasig värld. Guds rike bryter fram med både helande och fred. Vill du vara med?

Mina boktips om helande och fred finns här.

5 kommentarer:

 1. Tack för underbar läsning!!!

  Jag drömmer om detta! Frid o glädje till dig

  SvaraRadera
 2. Ett stort kännetecken på Guds rikes närvaro är då människor omvänder sig, ångrar sina synder och erfar Guds kärlek i Jesus Kristus. Genom historien har vi sett många exempel på omvända personer som har blivit stora helgon och i vissa fall martyrer. Två av mina favoriter är aposteln Paulus och den helige Augustinus.
  Per Johansson, tjänare i Koptisk-ortodoxa kyrkan.

  SvaraRadera
 3. Hjälp oss att sprida bloggen http://underochtecken.wordpress.com frid David

  SvaraRadera
 4. Amen..God bless you.

  SvaraRadera