tisdag 7 december 2010

Brist på inspiration

Just nu går det lite segt med bloggandet. Energin och inspirationen saknas och därför ligger jag lite lågt. Men jag kommer snart igen med nya intressanta och utmanande texter. Någon av er kanske vill hjälpa mig med tips. Vad tycker ni att jag ska skriva om här på Barnabasbloggen?

12 kommentarer:

 1. Kanske har du mer att berätta om din Israelresa eller tankar du bär med dig sedan dess!? Hur ser du på vikten att som kristen känna till sina judiska rötter? T.ex. så har ju bilden av Paulus ändrats de senaste 50 åren i forskningen. På sistone har hans brev studerats med utgångspunkt i att han själv var jude, bekände sig till den fariseiska skolan och att han bejakade sin judendom fullt ut (Han offrade i templet m.m. se t.ex. Apg 24:17, Apg 26:5).
  Dessutom skrivs det mycket böcker om Jesus som jude och att även han bejakade sin judendom fullt ut (Young; Jesus the jewish theologian m.fl.).

  Vidare har jag fått den uppfattningen att det byggs allt mer relationer mellan kristna och judar (i alla fall tycks en del församlingar i Sverige satsa mycket på att odla relationer i mellanöstern, med både judar och palestinier).

  Ytterligare en intressant fråga är hur man ska se på det judiska folket? Har de fortfarande en särställning i Guds ögon? Paulus hanterar ju frågan i Rom 9-11 kap. - hur ska man tolka honom? Samtidigt som det finns extrema kristna sionister finns det ju även kristna med en motsatt teologisk uppfattning. Bl.a. besökte jag BBC (Betlehem Bible College)i Oktober och fick där ta del av en helt annan teologi.

  Därutöver är det alltid intressant med eskatologi!

  Kanske får du några tankar!?

  Hur som helst, tack för det du hittills har delat på din blogg och för all tid du har lagt ner på den. Jag uppskattar den väldigt mycket har låtit mig berikas och inspireras av den många gånger.

  Gud välsigne dig Jonas!!!

  SvaraRadera
 2. Jag skulle gärna läsa om skillnaden mellan anabaptister och baptister när baptismen var ny. Om jag förstått är tre viktiga skillnader att baptister får:

  * Bli domare och arbeta för överheten
  * Svära eder
  * Vara med i krig

  Sedan läser jag gärna om anabaptisternas gudstjänster, kanske finns det mycket intressant att lära om detta. Gärna en jämförelse med en nutida svensk frikyrkogustjänster.

  Jag tror också att det skulle gå att skriva något riktigt intressant om Augustanas fördömande av vederdöparna, och vad det egentligen handlade om. Den historiska situationen och så som bakgrund.

  Jag skulle väldigt gärna läsa något om hur trosläran "I ljuset av återkomsten" har mottagits av läsarna.

  SvaraRadera
 3. Jag läser din blogg ibland o blir oftast inspirerad. Vill bara uppmuntra dig att fortsätta. Känn ingen press.

  SvaraRadera
 4. Samuel Åsberg7 december 2010 22:22

  Stämmer in i Rolands kommentar. Håller alltid ett öga på din blogg!

  anabaptism i stort, kyrkans förhållande till samhället/staten, "post-christendom", mission och karismatik är några intressanta ämnen... (väldigt brett, jag vet)

  Gärna lite mer om er församlingsgemenskap! Vad händer på Råslätt?

  Önskar er Guds fred från Rosengård!

  SvaraRadera
 5. Enkelhet och givande vore intressant att läsa dina tankar om. Kanske skulle man kunna skriva någonting utifrån 1 Joh 3:16-18.

  Håller också med ovanstående om att det vore spännande att läsa mer om livet i Råslätt!
  Tack för en bra blogg!
  //Johan

  SvaraRadera
 6. Församlingstukten skulle vara kul att höra lite om. Den del av församlingslivet som inte pratas mycket av och kanske inte heller praktiseras mkt av heller.

  En annan sak är befrielseteologi som vore kul att få läsa om.

  SvaraRadera
 7. Tycker att många har lämnat spännande förslag på ämnen. Tittar in då och då på bloggen så det ska bli spännande att se vad som komma skall.

  SvaraRadera
 8. Jonas!
  Kanske att bibelns betydelse i undervisningen skulle aktualisers. Det sägs att förståelsen av bibelns budskap i dag är i avtagande. Du som sysslar med undervisning kan kanske bekräfta eller dementera detta.

  SvaraRadera
 9. Tack för alla goda förslag och all uppmuntran. Jag kommer snart igen med nya texter. Några av önskemålen ska jag nog kunna uppfylla.

  När det gäller boken "I Ljuset av återkomsten" har jag faktiskt ingen aning. Jag har inte sett en enda reaktion på den. Men jag vet att mina elever tycker att flera av kapitlen är svårlästa.

  SvaraRadera
 10. Ett förslag. Församlingens roll i samhället se ex ola sigurdsens bok Det postsekulära tillståndet. Vad betuder det att leva "i världen"?

  SvaraRadera
 11. Jag ser fram emot att få läsa hur vi får ihop Bibelns krig med Jesus... typ. Tror minsann att du har gett ett löfte om att detta skall komma! Det vore kanon om du vill göra det, det är få som skrivit bra om det ämnet.

  SvaraRadera
 12. Jag har jobbat lite med krigen i GT och det har blivit ett par föreläsningar och lektioner, men det är svårt att göra rättvisa åt materialet på bloggen. Men jag tänker på det och jag lovar att jag ska försöka skriva något om det så småningom.

  SvaraRadera