torsdag 28 april 2011

David Wilkerson har gått ur tiden


Igår skrev jag om John Stott som fyllde 90 år. Idag är det en annan av 1900-talets mest kända kristna profiler som uppmärksammas. I morse kom den sorgliga nyheten att David Wilkerson gått ur tiden. Han omkom i en bilolycka 79 år gammal. David Wilkerson är känd som en gudsman och en profet. Fredrik Lignell ger ett fint vittnesbörd om detta här.

Som ung kristen på 70-talet läste jag två böcker av Wilkerson. Korset och stiletten var bland de första böckerna jag läste efter min omvändelse. Det är den fantastiska berättelsen om hur den unge David Wilkerson flyttade till storstaden för att arbeta bland ungdomsgäng och missbrukare. Den påverkade mig mycket och hjälpte mig att tro på Guds ledning, Andens gåvor och Guds makt att förvandla människors liv. Även den profetiska boken Synen påverkade mig och färgade min syn på världen. David Wilkerson är en man som alltid utmanat till överlåtelse och helgelse.

Han var förstås inte ofelbar. En del av hans utsagor är jag tveksam till. Men han har utan tvekan varit en profet som ofta talat ord från Herren. Det gjorde han också när han var i Filadelfia i Stockholm 2004. Då förmedlade ett profetiskt budskap till Sveriges kristenhet. Dagen skrev om det några dagar senare (här) och man kan också lyssna på budskapet här. Det är ett allvarligt budskap som är aktuellt även idag. Lyssna gärna på det! Vi behöver vakna upp ur vår apati och tändas av Andens eld.

David Wilkerson har fullbordat sitt lopp och är nu hemma hos Herren. Låt oss minnas honom genom att böja våra knän och be om ett andligt uppvaknande i vårt land! Det tänker jag göra ikväll.

Några svenska kristna ledare delar sina minnen av David Wilkerson i Dagen. Daniel Grahn skriver några rader på ledarbloggen.

3 kommentarer:

  1. Jag ser detta inägg från anonym som ett försök att förminska Davids budskap till de kristna ledarna när han var i Filadelfia 2004.
    De flesta profetiska budskap har en viss oskärpa men med ett huvudbudskap. I budskapet i Filadelfia är kan man dessutom konstatera fakta, vi har blivit apatiska. Ett annat fakta är att vårt ledarskap har en dryg hemläxa att göra. Gud, hjälp dem!

    http://stig-melin.blogspot.com/

    SvaraRadera
  2. Tack för era kommentarer. Jag tror att man kan ta budskapet i Stockholm på allvar även om man är kritisk till en del av Wilkersons profetior. Det verkar uppenbart att han misstog sig ibland och har profeterat sådant som inte slagit in. Även om han gjorde misstag tror jag att han hade något viktigt att säga till Sveriges kristna. Se även här: http://rogereolson.com/2011/04/28/r-i-p-david-wilkerson/

    SvaraRadera
  3. Sven Magnusson3 maj 2011 kl. 12:58

    Wilkerson har betytt mycket för mig. Jag har lyssnat en del på hans predikningar från TSC, och berörts av den medkänsla som de genomsyras av. Även när han haft allvarliga budskap och varningar så tycker jag att han haft en tjänarattityd till dem han talar till.

    SvaraRadera