onsdag 27 juli 2011

30 Dagar i bön för muslimvärldenPå måndag börjar muslimernas fastemånad ramadan. Sedan 20 år tillbaka finns det en internationell bönerörelse som uppmanar till förbön för muslimvärlden just under fastemånaden. Nu är det dags igen. Så här skriver redaktörerna i årets bönehäfte:

Detta upprop till bön för muslimer kom ursprungligen från en grupp kristna ledare som träffades i Mellanöstern 1992. Kristna människor över hela världen kände starkt att Gud ville kalla samman så många kristna som möjligt för att be för muslimvärlden. En bönerörelse initierades som skulle sammanfalla med ramadan, muslimernas bön- och fastemånad. Denna heliga månad, en pelare inom islam, följer månkalendern och infaller 2011 mellan den 1 augusti och 30 augusti. Ursprungligen fanns det två huvudskäl till att "30 Dagar" skulle infalla under ramadan: 1) som ett sätt för kristna att identifiera sig med muslimer under en bestämd del av året och 2) att be om Guds övernaturliga ingripande hos muslimer under en tid på året när de i allra högsta grad är religiösa. Att be under ramadan betyder dock inte att vi anpassar oss till den muslimska traditionen när det gäller bön och fasta. Som Jesu efterföljare motsätter vi oss många muslimska idéer, läror och traditioner. "30 Dagar"-rörelsen betonar dock Guds kärlek till muslimer. Vi uppmuntrar därför alla troende på Kristus att utveckla en anda av ödmjukhet, kärlek och respekt gentemot muslimer.

Häftet är på 40 sidor och det ger information och vägledning för den som vill vara med och be. Det kostar 20 kr och kan beställas från OM-kontoret

eller från Hans Ström, tel: 0707 712409,
email: hanss@swissmail.org.

Information och häfte finns också på engelska här.

30 Dagar är en internationell bönerörelse. I Sverige stöds den av OM, UMU, Open Doors och EFK.

Jag vill uppmana dig att vara med och be lite extra för muslimvärlden under den närmaste månaden. Jag vill också uppmana dig att be för muslimer som finns i din närhet, ditt bostadsområde eller din stad. Du kan också att knyta personliga kontakter med med muslimer under ramadan. Det kan leda till många intressanta samtal. Gud älskar muslimer och han vill att de ska få lära känna honom genom Jesus Kristus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar