onsdag 20 juli 2011

Låt Misha stanna i Sverige


Situationen för de kristna i Iran är mycket svår. Särskilt svårt är det för dem som lämnat islam och blivit lärjungar till Jesus Kristus. Förföljelserna har blivit ännu hårdare på senare tid och många har fängslats. Ändå tänker Sverige utvisa Misha till Iran. Det är oacceptabelt.

Dagen berättar idag om Mishas historia. Han blev kristen när han studerade i Ukraina och fick sen problem när han kom tillbaka till Iran. Därför flydde han till Sverige. Här har han etablerat sig och är engagerad i en församling. Att hans kristna tro är äkta råder det inget tvivel om. Hans liv är i fara om han skickas tillbaka till Iran. Därför måste han få stanna i Sverige.

Migrationsverket har haft dålig förståelse för personer som omvänder sig till en evangelisk kristen tro och de risker de kan utsättas för i muslimska länder. Ofta har man misstänkt att omvändelsen inte är äkta utan bara ett sätt att få stanna. Nu kommer det dock nya direktiv som visar på bättre förståelse för de evangliskt kristnas situation och det är glädjande. Flyktingpastorn Bengt Sjöberg har jobbat hårt för detta och han välkomnar förändringen. Den nya ordningen borde resultera i att man avbryter utvisningen av Misha.

Uppdatering 21/7: Dagen berättar om den unge pastorn Yousef Nadarkhani som riskerar döden om han inte går tillbaka till Islam. Igår var det också en demonstration för att Misha ska få stanna i Sverige. Hoppet finns fortfarande!

Uppdatering 30/7: Misha är frisläppt och fallet prövas på nytt!

1 kommentar:

 1. Kjære kristne venn!
  Leser med stor interesse om Nadarkhani og Misja! Er engasjert som appell-skriver og leser to blader som utgis på norsk om kristnes forhold "bak Jernteppet",som vi sa før.
  Så må vi be om forbønn for vårt kjære Norge-situasjonen må ikke utløse mer vold-de pårørende må få trøst-det norske folk må vende seg fra synden og søke Gud-vi må få Guds Ord inn i vårt lovverk og i skolen igjen!...
  Fra www.be.kirken.no oppfordres vi til 3 dager i bønn og faste her i Norge. Takknemlig for kommentar.
  mvh blomstrer.blogspot.no

  SvaraRadera