tisdag 21 juni 2011

Församlingsplantering i Sverige och Armenien


Det känns fantastiskt att sitta i Jerevan med det mäktiga berget Ararat i horistonten och läsa om att antalet församlingar som nyplanteras ökar i Sverige. Det har varit en fördubbling under de senaste fem åren jämfört med den förra femårsperioden. Äntligen sätter det fart. Det finns hopp även för Sverige. För mig som länge jobbat med att inspirera och utbilda för församlingsplantering är det förstås väldigt uppmuntrande. Många nya församlingar startas av nysvenskar. Många nya församlingar växer, som den nystartade församlingen New Life i Göteborg. Även om det för det mesta växer ganska långsamt.


Här i Jerevan undervisar jag på Caucasus Mission School och flera av kursdeltagarna är församlingsplanterare i Armenien. Mina ämnen är Biblical Interpretation och Church and Missions in Acts. Jag undervisar på engelska och det tolkas till armeniska och ryska. Vi kommer även in på församlingsplantering lite grann.

Apostlagärningarna ger universella principer för församlingen. Vilka de är diskuterar den här lilla gruppen av kursdeltagare i Jerevan. Guds ord ger vägledning för missionärer och pionjärer både i Sverige och Armenien. Om du också vill studera detta är du välkommen till distansutbildningen i församlingsplantering på Mariannelunds folkhögskola eller till någon av våra kortkurser. Kontakta mig om du vill veta mer.

Uppdatering i Dagen 22/6:
Samfundsledarnas upprop till församlingsplantering: Så vill vi vända en negativ trend.
Några församlingar som växer: Vad är det som gör att ni växer?
Församlingarna som växer snabbast i Sverige. Skillnaderna är stora - men fokus på missionsuppdraget finns hos alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar