fredag 3 juni 2011

Fyra dagar med Jesus

Medan flera av samfunden håller sina årskonferenser (SAM, SMK+MK+SB, EFS) har Råslätts församlingsgemenskap tillsammansläger på Flahultsgården i de småländska skogarna. Vi har haft läger i stort sett varje år sen församlingen startades i början av 80-talet. De senaste drygt 15 åren har det varit de fyra dagarna under Kristi himmelsfärdshelgen. Det har blivit en av våra viktigaste traditioner. Våra läger är ett av våra viktigaste verktyg, både för att bygga gemenskap och att för att se nya människor komma till tro på Jesus och lära känna honom.

I år är vi ca 110 deltagare i alla åldrar. Antalet barn är stort. Majoriteten av deltagarna är församlingsmedlemmar, men det är också många ur församlingens större nätverk. För några är det första gången de träffar oss. Lägret återspeglar verkligen församlingens karaktär. Här är det mångkulturellt till 100 %. Deltagarna kommer faktiskt från nästan alla världens kontinenter, men de dominerande språken är svenska och arabiska.

Av de människor som kommit till tro i vår församling de sista 15 åren har många gjort det just på våra läger. På lägren kan man verkligen se vilka vi är och testa om det håller. Här blir den varma gemenskapen, det genuina lärjungaskapet, Guds närvaro i bön, lovsång och förkunnelse, de personliga samtalen, tjänstvilligheten, omsorgen och kärleken som präglar vår församling så oerhört tydliga att det helt enkelt överbevisar om Jesu närvaro och evangeliets sanning.

I Jönköping har vi precis avslutat kampanjen 100 dagar med Jesus och därför fick lägret temat Fyra dagar med Jesus. Vi hade en fin första dag igår. Idag skiner solen, stämningen är god och om några minuter ska vi börja med dagens första samling. Vi börjar gemensamt med lovsång och sen delar vi upp oss i olika grupper med undervisning och program för olika åldrar och olika kunskapsnivåer. Jag ska leda en av grupperna och undervisa om konflikthantering. Det är också ett viktigt ämne när man bygger en församlingsgemenskap. Nu har vi fyra härliga dagar med Jesus och varandra. Att ha sådana här tillsammansläger är ett sätt att vara en missionell kyrka.

1 kommentar: