onsdag 25 mars 2009

Kommunitetshelg i Örebro - Var du där?

Det är många kristna som lockas av ett liv i gemenskap. Dagen berättar idag om en helg på Örebro Missionsskola på temat "Gemenskap i Splittringens tid". Helgen arrangerades av ÖMS och Korsvei. Tyvärr hade jag inte möjlighet att vara med den här gången, även om jag önskade det. Det är spännande att det redan varit två sammankomster på samma tema i år. Det är något nytt på gång! Håkan Arenius kallar det för en dold väckelse.


Jag har skrivit mycket om att leva i gemenskap här på Barnabasbloggen. Delvis utifrån vår erfarenhet i Råslätts församlingsgemenskap (se tex här).


Nu undrar jag om det är några av er som var med den gångna helgen i Örebro och kan berätta hur det var? Har ni skrivit eller läst några blogginlägg ni kan tipsa om? Eller kan ni berätta i en kommentar här på bloggen? Jag är mycket nyfiken.

6 kommentarer:

 1. Synd att du missa helgen Jonas, det var mycket god undervisning/samtal/gemenskap!

  Har skrivit en rapport här:

  http://kristenunderjord.wordpress.com/2009/03/22/anton-rapport-fran-gemenskap-i-en-splittrad-tid/#comment-929

  allt gott!
  /a

  SvaraRadera
 2. Hej Jonas.

  Christian från EFK UNG här. Vi var på helgen i Örebro, jag kan bara säga att du missade något. Det var god undervisning, utmanande samtal och generationsövergripande gemenskap.

  Well, på återseende.
  /Christian S

  SvaraRadera
 3. Jag var där. Mkt inspirerande. Har skrivit lite om det hela utifrån beskrivningen "unga radikala" i Dagens artikel här:
  http://blog.bahnhof.se/plink/wb938188/20126

  /Jonas Lundström

  SvaraRadera
 4. Anton, Christian, Jonas. Tack för era glimtar från helgen. Jag förstår att jag missade något viktigt. Jag får säkert en mer djupgående rapport av Håkan och Margareta snart.

  SvaraRadera
 5. Jag och min vän Jesper åkte upp till Örebro med Håkan och Margareta, och jag tyckte det va grymt givande att vara med. Gött att träffa folk från alla möjliga olika sammanhang, platser och åldrar och samtala om det som ligger nära en. Allt var väldigt löst organiserat och jordnära så det blev liksom vad man gjorde det till, vilket blev väldigt bra!

  Känner nu efteråt att jag fått en så mycket bredare syn på gemenskap och kommunitetsliv när man hört alla stories från dem som deltog, och undervisningen från Magnus Malm tycker jag va bra också. Känner igen mycket av tankarna från de böckerna jag läst av honom, bra grejer.

  Vi hade samtal i mindre grupper två gånger under helgen och det gav väldigt mycket, samtidigt som att det vid matborden ständigt uppkom spontana samtal som på många sätt va lika givande.

  Under helgen sov jag o Jesper i ett kollektiv i Örebro där Anders Lundström från vår växa-klass bodde, och det va grymt schysst också. Det är gott att få uppleva en sån givmildhet när man är gäst någonstans.

  Sen måste jag säga (och Jesper kan också instämma) att bilresan upp och ner med Håkan och Margareta betydde mycket också. Grymt intressanta samtal med dem som verkligen fick mig att tänka till på saker och ting, och beundrar verkligen det ni gör på Råslätt. Vi har i vår hemgrupp samtalat lite om "Staying Power", att våga stanna på en o samma plats i en längre tid för att bygga upp någonting, o det är något ni verkligen fångat. Det var många som blev berörda av er story under helgen, ni har ju ändå hållt på i ett tag!

  Ja, det var väl en kort rapport från min sida. Lite tankar bara. Bra var det iallafall!

  SvaraRadera
 6. Tack Samuel för din fina redogörelse för intrycken från helgen. Kul att ni var där och lycka till med era egna planer och visioner. Gud är med! Tack också för din uppmuntran!

  SvaraRadera