lördag 27 februari 2010

Cajsa Tengblad om vikten av en god självbild

Det är viktigt med en god självbild. Cajsa Tengblad berättar i Svenska Journalen om sin egen kamp i artikeln Min självbild var körd i botten. Tidningen definierar en god självbild så här:

"En människa med en bra och sund självbild vet vem hon är och vad hon vill, känner sin styrka och sina svagheter, sina möjligheter och begränsningar och har sitt värde i den hon är och inte det hon gör i första hand. En person med bra självbild vågar gå sin egen väg oavsett vad andra tänker eller tycker. En person med bra självbild ser andra och ger andra människor plats utan att själv känna sig hotad."


Det tycker jag är en bra definition. Cajsa Tengblad skriver och undervisar nu om ämnet och hon ger goda råd till en sann självbild. I sin bok Självbild ger hon tio livsstrategier, som är bra att ha med sig och tänka på. Dålig självbild är ett problem många svenskar brottas med och det hindrar oss ofta att må bra och fungera frimodigt i Guds tjänst. Det behövs kristna ledare som tar upp ämnet och hjälper unga människor att få en sund självbild. Cajsa är en god förebild.

Själv har jag tidigare skrivit om vikten av en sund självbild i inlägget Ha inte för låga tankar om dig själv. Om vi blir bättre på att uppmuntra kan vi hjälpa varandra till ett större självförtroende. Det har jag skrivit om i inlägget uppmuntra varandra varje dag!

2 kommentarer:

  1. Tack för det här inlägget, det är ett viktigt ämne. Vi måste må bra för att våga vara frimodiga och våga förändring.

    SvaraRadera
  2. Vi kan aldrig nog understryka hur viktigt det är att som du säger att uppmuntra varandra. men vi behöver också spegla oss i vad är det Gud säger om oss?
    Och kanske är det just det som är det viktigaste av allt

    SvaraRadera