torsdag 9 augusti 2012

Församlingsplantering med SAM - Idag börjar jag mitt nya jobb


Nu ger jag mig ut på nya äventyr!

Idag börjar jag nämligen mitt nya jobb som pionjärkonsulent i Svenska Alliansmissionen (SAM). Jag kommer att vara med i SAM:s Sverigeteam och ha ansvar för församlingsplantering och pionjärarbete i Sverige. Det handlar om att jobba med strategifrågor, mobilisera moderförsamlingar och framför allt om att rekrytera, utbilda och coacha pionjärer och församlingsplanterare. Det här känns som en mycket inspirerande och utmanande uppgift. Jag har under flera år haft en längtan att få arbeta mer med församlingsplantering på ett nationellt plan och är mycket glad över att Herren nu öppnat den här dörren och kallar mig in i en ny uppgift. 

Det nya jobbet är på halvtid och den andra halvtiden kommer jag att vara kvar som bibellärare på Mariannelunds folkhögskola. Jag kommer nu att få dela min tid mellan mina två stora passioner i livet: bibelundervisning och församlingsplantering. Min stora förebild Barnabas ägnade sig åt samma saker. Jag är glad och tacksam över att få följa i hans fotspår! Förhoppningsvis kan jag vara en lika god uppmuntrare och mentor som han var. 

Om du vill vara med och plantera församlingar i Sverige kan du gärna kontakta mig. Mitt nya jobb är att hjälpa dig att hitta rätt och att lyckas med ditt uppdrag. Sverige är ett missionsfält och det behövs många nya pionjärer! SAM kommer att plantera många nya församlingar i framtiden. Men det går inte i vår egen kraft eller med bara mänskliga resurser. Vi behöver fyllas av Guds Ande, precis som de första lärjungarna på pingstdagen. Med Andens kraft kommer vi att få framgång. "Inte genom någon människas styrka eller kraft skall det ske, utan genom min Ande, säger Herren" (Sak 4:6).

Idag har SAM pionjärarbeten i Stockholm, Göteborg och Skåne. Förmodligen kommer dessa tre områden att vara i fokus även i framtiden. Men vi kan plantera även på andra platser om Herren leder oss dit. Jag vill gärna lägga extra fokus på att plantera församlingar i samhällets marginaler och i utsatta höghusförorter. Med detta mål i sikte har jag varit med och startat Urban Expression Sverige, som samarbetar med flera svenska samfund för utveckla kreativ församlingsplantering i samhällets marginaler. Vi inbjuder till en nätverkssamling om pionjärarbete den 29-30/9 på Bunngården utanför Jönköping. Alla intresserade är välkomna. Mer information finns här

Min förhoppning är att kunna fortsätta blogga i samma utsträckning som tidigare. Ibland kommer det säkert lite glimtar från SAM:s arbete i Sverige. Jag hoppas att du vill fortsätta läsa. Be gärna för mig i min nya tjänst. Jag behöver all förbön jag kan få. 

3 kommentarer:

 1. Härligt Jonas!

  Sverige behöver fler församlingar.

  Stor välsignelse och allt gott i nya tjänsten.

  Pax Stefan Beimark

  SvaraRadera
 2. Välkommen åter efter sommarens fröjder!
  Guds välsignelse med de nya församlingarna.

  Ett viktigt PM till de nya församlingsledarna:-)
  /Stig

  http://stig-melin.blogspot.se/

  SvaraRadera
 3. STORT GRATTIS till din nya tjänst! Jag är lika glad att du har denna uppgift som för den på folkhögskolan! Och vilken resurs vi fått... Någon som är anställd för att hjälpa på olika sätt i pionjärarbete - fantastiskt!

  Kanske korsas våra vägar snart i SAM:s korridorer, jag pluggar på Korteboskolan sedan två år. Nu är det fyra år sedan jag gick på folkhögskolan, men din församlingsplanterings-och Råslättspassion är jag fortfarande inspirerad av! Vill också passa på att tacka för dina boktips här på sidan! Det finns så mycket man kan läsa, så det känns bra när någon, som dessutom är påläst, har sållat!

  Allt gott i allt som du står i!!!
  Kristina O.

  Nu ska jag försöka bevisa att jag inte är en robot.

  SvaraRadera