fredag 19 november 2021

Ett häfte om smågrupper

Jag har nyligen skrivit ett häfte om smågrupper för Alliansmissionens räkning. Jag är övertygad om att det är oerhört viktigt att ha livsnära smågrupper i församlingen och det här häftet vill vara en hjälp till att få smågrupper att fungera på ett bra sätt. Så här skriver jag i häftets inledning: 

Jag kom till tro på Jesus och började följa honom när jag var 15 år. Något halvår efter min omvändelse startade jag en liten bönegrupp tillsammans med några vänner. Vi träffades en kväll i veckan för att lovsjunga, studera Bibeln, samtala och be. Bönegruppen höll ihop med ungefär samma personer under hela gymnasietiden. Den var utan tvekan den viktigaste faktorn för att jag skulle växa som kristen och lära mig att följa Jesus. Det var i den lilla gruppen jag lärde mig att be högt tillsammans med andra. Det var där jag lärde mig att prata om Bibeln och tron på ett livsnära och personligt sätt. Det var i den lilla gruppen jag öppnade mig och vågade berätta om mina svårigheter och det var där som jag började använda mina gåvor och upptäckte vad Gud hade lagt ner i mitt liv. I gruppen formades vi till lärjungar och sände ut varandra i tjänst och mission. 

När jag några år senare var med och startade en ny församling i det mångkulturella höghusområdet Råslätt utanför Jönköping var det en självklarhet att satsa på smågrupper. Vi började med en liten grupp som samlades i ett hem och det blev snart fler smågrupper. Än idag, 40 år senare, samlas de flesta smågrupperna i min församling varje vecka och de är församlingslivets hjärta. 


Häftet är på 25 sidor och det tar upp många av de utmaningar som smågruppsarbetet i en församling möter. Efter en genomgång av de grundläggande byggstenarna i en smågrupp får du praktiska råd och tips som kan hjälpa dig att få smågrupperna att fungera. Du får också lite hjälp med hur du ska hantera de problem och svårigheter som kanske dyker upp längs vägen. Häftet riktar sig till den som vill starta en smågrupp, är smågruppsledare eller har ett mer övergripande ansvar för smågruppsarbetet i en församling. Jag tror faktiskt att alla som är intresserade av smågrupper har något att hämta i den här texten. 

Häftet kan laddas ner gratis på Svenska Alliansmissionens hemsida

Ladda ner PDF: Smågrupper i församlingen


2 kommentarer:

  1. Tittade igenom häftet lite kort. Ser jättebra ut Jonas. Bra material som kan vara till stöd för många. Både för den som startar upp och för den som har hållt på ett tag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Daniel! Vi hoppas att det ska bli till välsignelse för många.

      Radera