fredag 11 maj 2012

M4 - en utbildning för församlingsplanterare


Från och med hösten 2012 går fem svenska samfund in i en gemensam utbildningssatsning för att träna församlingsplanterande team. Det är EFK, GF, SAM, EFS och Frälsningsarmén som tillsammans startar M4, som presenteras som ett processverktyg för församlingsplantering. Så här står det i informationsfoldern:

"Med utgångspunkt i Guds ord och egna erfarenheter vill vi hjälpa er att reflektera över områden som är viktiga för alla som startar nya församlingsgemenskaper, och vi vill hjälpa er att gå från ord till handling. Om ni drömmer om att starta något nytt, kan M4 hjälpa er att förverkliga den drömmen."

M4 bygger på missionsbefallningen i Matt 28:18-20 och de fyra nyckelorden på M är Master, Mission, Multiplication, Movement. Övertygelsen "är att alla Jesu efterföljare kan vara med och starta och multiplicera gemenskaper och församlingar. Alla är inte pionjärer eller församlingsplanterare, men de flesta kan delta i ett team och vara med och starta något nytt. Missionsbefallningen gäller alla. Om vi ska se den uppfylld måste vi starta nya församlingar i Sverige, Skandinavien och Europa."

M4 består av fyra moduler (en för varje M) och sträcker sig över 18 månader. Helst ska man delta som team. Den första modulen är i Uppsala den 5-6 oktober 2012. Varje samfund har sin kontaktperson och handledare. Teamet får handledning under hela processen. Jag kommer att jobba med M4 för SAM:s räkning. Det ser jag verkligen fram emot.

Information om M4 finns på m4europe.se och m4europe.com. Informationsfoldern kan beställas som pdf från mig; jonas(at)mariannelund.nu eller laddas ner här.

Länkar i Dagen: 1, 2.

1 kommentar:

  1. Kul att du skriver om detta Jonas! Nu finns informationsbroschyren även för nedladdning på www.m4europe.se

    SvaraRadera