lördag 10 mars 2018

Tio år med Barnabasbloggen

För tio år sedan startade jag Barnabasbloggen. Tioårsdagen passerade obemärkt förbi för ett par veckor sedan, men jag tänker att det ändå kan vara värt att uppmärksamma detta. I mitt allra första inlägg den 22 februari 2008 skrev jag så här:

På Barnabasbloggen vill jag delta i samtalet om den kristna tron och vad det innebär att följa Jesus idag. Mitt största intresse kommer att vara församlingen och dess uppdrag i världen. Jag vill dela mina tankar om hur församlingen ska fungera i vår tid och hur den ska lyckas med sitt uppdrag.
Jag hoppas att några vill läsa det jag skriver och kanske delta i samtalet.

Efter tio år kan jag konstatera att det blev som jag tänkte, att det är många som läser det jag skriver och deltar i samtalet. En stor skillnad mot hur det var i början är att det numera inte är så många som kommenterar här på bloggen, utan det mesta av samtalet sker på Facebook. Det är på ett sätt lite tråkigt eftersom det är svårare att gå tillbaka och läsa.

I det första inlägget beskrev jag också kortfattat varför jag valde att kalla min blogg Barnabasbloggen. Jag är verkligen glad över det namnet och Barnabas har en ännu större betydelse för mig idag än vad han hade då. Man kan säga att det var lite profetiskt att bloggen fick det namnet för tio år sedan, eftersom jag fem år senare fick något av en "Barnabastjänst" i Alliansmissionen.

Om du vill veta vem Barnabas var och varför jag kallar bloggen för Barnabasbloggen kan du läsa mer här: Barnabas.

Jag har förstått att det är många som uppskattar det jag skriver och när Barnabasbloggen nu fyller tio år skulle det vara roligt med några vittnesbörd om vad den har betytt. Extra roligt är det förstås ifall kommentarerna kommer här på bloggen.

6 kommentarer:

 1. Tack Jonas för de här tio åren:
  Jag har inte varit med i tio år, men några år har det blivit i alla fall.
  Det är inte alltid som jag kommenterar ett inlägg, men jag försöker att läsa alla.
  Så tack för de här åren och lycka till med tio (minst) nästa åren.

  Kenneth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kenneth! Kul att du läser och uppskattar mina texter. Tack för uppmuntran!

   Radera
 2. Jag vill också uppskatta din blogg, Jonas. Jag återkommer nu och då hit, läser dina alster och tycker alltid du har nyktra tankar och tillför både i olika teologiska frågor och samtidsfrågor för kristen tro många goda tankar. Grattis och fortsätt skriv!

  / Pascal Andréasson

  SvaraRadera
 3. Ester Davidsson14 mars 2018 10:11

  Jag hittade nog bloggen för första gången genom ditt inlägg om "Tre sorters gåvor", jag hade kommit över delar av den svenska översättningen av The God given gifts och var sugen på att ta med det till församlingen. Med ditt inlägg i ryggen genomförde vi sedan en gåvoarbete i församlingen som va mycket uppskattat/lärorikt. Efter att ha läst "Middag med Jesus" googlade jag efter recensioner och hittade din, återigen väldigt intressant, skönt, tacksamt med en erfaren persons tankar kring det som jag tyckte va väldigt spännande läsning! Som ung nybliven delad ordförande i vår församling läser jag med stort intresse t.ex. "Församlingen har en förening"...

  Bara några av de inlägg som betytt mycket för mig! Tack för det du delar! Hoppas på 10 år till! :)

  Ester Davidsson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Ester. Den var mycket uppmuntrande att läsa och inspirerar till fortsatt skrivande. Kul att du nämner några specifika texter, som betytt något för dig.

   Radera