lördag 13 mars 2010

Är det på riktigt?

Det låter som ett skämt, men är tydligen på allvar. Den nya kyrkan föreslås heta Samfundskyrkan. Logiken är enkel. Om man slår ihop Baptistsamfundet, Missionskyrkan och Metodistkyrkan och tar bort allt specifikt så får man bara två ord kvar: samfund och kyrka. Om man sätter ihop de två orden får man Samfundskyrkan. Det är ungefär lika bra som föreningsklubben eller organisationspartiet.

Jag förstår att det är svårt att komma på ett bra namn, men det här är en total felbedömning. Att välja ett namn som smakar institution och organisation är helt fel. Man borde välja ett namn som signalerar rörelse, liv och framåtanda och känns mer nytt och fräscht. Det är många bloggare som känner som jag och tycker att förslaget är helt obegripligt. Några av dem kommer också med bättre förslag. Kolla gärna in Mikael Karendal, Johanna G, Andreas Möller och Carl-Henrik Jaktlund.

2 kommentarer:

  1. Ja och det är en tautologi...nej de får allt komma på något bättre! För övrigt hade det varit mer naturligt om Baptisterna gått samman med EFK, skiljer ju knappt inget förutom att baptistpastorn bär prästkrage..

    SvaraRadera
  2. Som en kommentar till CH Jaktunds blogg sa, namnet låter i var mans öron som kyrkokyrkan.

    En namnfråga kan tyckas larvig atdiskutera men efter mycken reflektion har jag kommit fram till att namn och symboler och slagord spelar en större roll än vad vi tror. Om syftet är en liten fikagemenskap med lek för barnen och mysprat med de vuxna spelar försås sådant ingen rll. Men vill man ha en världsförändrande rörelse som leder till väckelse, efterföljelse och upprättande och befrielse för många behövs mer visionsanda och Gudstörst än "samfundskyrkan". Skriver upp på Jaktlunds förslag "Lärjungakyrkan" eler "Efterföljelsekyrkan".

    EFK var för övrigt ingen hit heller om man ska vara ärlig, ganska tråkig örkrtning och dessutom för lik EFS.

    SvaraRadera