fredag 1 maj 2009

När Jesus manifesteras

Nu är det dags för årest Jesusmanifestation i Stockholm. Jag hoppas att det blir en härlig fest för allt Guds folk. Jag hoppas att Jesus blir upphöjd och ärad genom allt som sker och att budskapet om honom och hans väg blir predikat på Stockholms gator. Jag ber att Guds rike ska komma till Stockholm, att Guds folk ska vara ett och att vittnesbördet om Jesus ska vara tydligt och sant.

Själv åker jag dock inte till Stockholm, utan stannar hemma i Jönköping och är morfar på heltid ett par dagar. Det är inte så illa det heller. Det är Casper och Conrad som kommer och hälsar på (utan sina föräldrar).

Jag kan inte låta bli att fundera lite på hur Jesus manifesteras i Sverige idag. Visst kan det vara värdefullt med stora sammankomster och stora möten. Det kan vara uppmuntrande och inspirerande och ge mod och kraft att fortsätta kämpa i den grå vardagen. Men vi ska inte bedra oss och tro att det är så Jesus blir synlig för Sveriges invånare. Hur blir då Jesus synlig?

Jesus blir synlig genom lokala gemenskaper som lever i kärlek och gör gott mot alla människor. Det är i våra lokala sammanhang som vi har ansvaret att göra Jesus synlig så att Ordet blir kött på varje plats i vårt land (och i hela världen). Det är det som är den verkliga Jesusmanifestationen.

Dagen skriver om Jesusmanifestationen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

7 kommentarer:

 1. Ja! Superbra skrivet.
  /Jonas Lundström

  SvaraRadera
 2. Här får du ytterligare en ryggdunk: BRA SKRIVET!!!

  SvaraRadera
 3. Jag håller med dig att Kristus blir synlig där vi som hans efterföljare lever till hans ära, men det betyder väl inte att Jesusmanifestationen är fel? Det är så mycket av nedsvärtande av hans namn i Sverige idag, så att Jesus proklamerades på Stockholms gator var väl inte felplacerat?

  Christer Roshamn

  SvaraRadera
 4. Amen. / Knut

  SvaraRadera
 5. Själv upplevde jag dagen som både uppfriskande och trosstärkande, är helt övertygad om att intiativ som detta behöver uppmuntras från alla håll och kanter.
  Den verkliga Jesusmanifestationen för vårt land kräver hårt arbete av oss som vill ta vår tro på högsta allvar, låt oss därför tro på fler och värmande arrangemang liknande detta även i fortssätningen. Tony Malmqvist

  SvaraRadera
 6. Tack för all uppmuntran.

  Christer. Jag menar inte att Jesusmanifestationen är fel eller meningslös. Bara att vi inte ska sätta för stort hopp till den typen av arrangemang. Men om de genomförs på ett bra sätt kan de få bära god frukt. Många ger positiva vittnesbörd från årets Jesusmanifestation och det tycker jag är uppmuntrande. Tack Tony48 för ditt bidrag. Jag vill gärna höra från fler som var där.

  SvaraRadera