torsdag 14 juni 2012

Anabaptist.nu

Det anabaptistiska nätverket i Skandinavien började växa fram under 2009. Nu har nätverket fått en egen hemsida på nätet. Jag var en av initiativtagarna till nätverket och det har vuxit långsamt under dessa tre åren. Anabaptismen väcker intresse även i Skandinavien. Nu tar vi nya steg för att bli mer synliga.

Vi släpper hemsidan anabaptist.nu.

Vi ger ut boken Radikalt lärjungaskap - med inspiration från anabaptismen i samarbete med förlaget Evangelie.

Tillsammans med tre församlingar i Linköping bjuder vi in till en konferens den 23-25 november 2012. Temat för konferensen blir Radikalt lärjungaskap i ett efterkristet samhälle och huvudtalare är Stuart Murray från England.

Det handlar om att följa Jesus. Det handlar om om ett radikalt lärjungaskap. Anabaptismen kan hjälpa oss att förstå vad det innebär i vår tid.

Välkommen till anabaptist.nu för att läsa mer om detta.


2 kommentarer:

  1. Har just läst boken Radiaklt lärjungaskap. Har funderat och samtalat om begreppen församling och lärjunge i några år nu. Boken blev en större utmaning än jag väntat mig.
    Det jag undrar mest över för tillfället är begreppen "Kristen tid" och "efterkristen tid". Det är bra med begrepp som hjälper en att göra tillvaron begriplig och kunna navigera i den. Men, stämmer dessa begrepp? Och den förklaring om boken ger av innehållet i begreppen - är det ant? Får en känsla av förenkling av framförallt historiesynen. Martin Hallén

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Martin! Tack för din kommentar och kul att du läst boken. Stuart Murray har skrivit en bok som heter PostChristendom - Church and Mission in a Strange New World där han förklarar det hela mer ingående. Det är omöjligt att översätta begreppen Christendom och PostChristendom till svenska på ett rättvisande sätt. Vi har valt begreppen Kristendomstiden och Efterkristendomstiden eftersom vi tycker att det kommer ganska nära. Det viktiga är att förstå att det inte handlar om den kristna tron (Christianity) utan om själva samhällssystemet med kyrkan som dominerar och styr kulturen och samhället (Christendom). Det är det senare som vi lever "efter".

      Radera