torsdag 3 januari 2013

Några glimtar från Stuart Murrays besök i Sverige

Det har redan gått några dagar på det nya året. Jag vill ändå påminna om något som hände i slutet av förra året. För mig var det en av årets höjdpunkter, när Stuart Murray besökte Sverige i fyra dagar den 22-25 november 2012. Han talade vid flera tillfällen och det var som vanligt mycket uppskattat. Stuart Murray har alltid något viktigt att säga. Här samlar jag några glimtar från Stuarts besök.

På torsdagen var han på Örebro Missionsskola och höll flera föreläsningar. Jimmy Heawenson, ALT-student från Jönköping, har kommenterat på sin blogg och lagt upp en videoinspelning på Youtube av föreläsningen om Church Planting and Missional Church. Tack Jimmy! Tyvärr är ljudkvaliten inte så bra.På fredagen samlades fem bibelskolor med totalt ca 80 elever i Ryttargårdskyrkan i Linköping. Temat för dagen var församlingsplantering i samhällets marginaler och den arrangerades av Urban Expression Sverige i samarbete med Ryttargårdskyrkan. Emil Jonzon, lärare på Mariannelunds folkhögskola skriver om detta på BibelOmvärlds blogg: Med Gud i marginalen. Han berättar även om konferensen om radikalt lärjungaskap som ägde rum på lördagen.

Huvudarrangemanget under Stuart Murrays Sverigebesök var konferensen om radikalt lärjungaskap i ett efterkristet samhälle. Stuart hade fyra föreläsningar och två predikningar där han tog upp teman från sin bok Radikalt lärjungaskap. Ett av ämnena var vad det betyder att vara kyrka i efterkristendomstiden. En som ger en glimt från konferensen på sin blogg är Anton Fagerstedt i inlägget Död åt "Christendom".

Konferensen i Linköping arrangerades av Ryttargårdskyrkan, Johanneskyrkan, Baptistkyrkan, Nätverket Anabaptist och bokförlaget Evangelie. Det var ett mycket lyckat samarbete och det kan bli mer av det i framtiden. Konferensdeltagarna, som kom från hela Sverige, från Jokkmokk i norr till Malmö i söder, och även från Danmark och Finland, verkade mycket nöjda när de reste hem. Vi hade fått mycket inspiration och vägledning för vad det betyder att följa Jesus i vår tid. På söndagen höll Stuart en mycket uppskattad predikan, som man kan ladda ner här (du får klicka dig fram till den 25/11, 2012). Tyvärr spelade vi inte in resten av Stuarts undervisning, men man kan ju alltid läsa boken.
 

3 kommentarer:

 1. Ja, ljudet blev inte det bästa :)
  Det var väldigt kul att få lyssna till Murray, nu närmast ryktas det om att vi ska få lyssna till en gästföreläsning av Michael Frost vecka 8 på ALT, ska bli spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ryktet kan jag dementera. Michael Frost har lämnat återbud och kommer inte till Sverige i februari.

   Radera
  2. Hörde om återbudet från Ulrik Josefsson i förrgår, synd...

   Radera